Conform legii nr. 220/2008, prosumatorul este clientul final care îşi desfăşoară activităţile în spaţiul propriu situat într-o zonă determinată sau în alte spaţii aflate în imediata proximitate şi care produce energie electrică din surse regenerabile pentru propriul consum, a cărui activitate specifică nu este producerea energiei electrice, care consumă şi care poate stoca şi vinde energie electrică din surse regenerabile produse în clădirea lui.
Acest lucru se va calcula la cerere în funcție de numărul de kW necesari.
Un sistem solar fotovoltaic este format din mai multe panouri, fiecare generând între 355W și 650W (în funcție de modelul ales) în lumina puternică a soarelui. Un sistem conține între 10 și 20 panouri și generează curent continuu (DC).
- Regenerabile – Panourile Solare generează energie electrică prin transformarea fluxului continuu de energie de la soare
- Fără CO2 – Soluțiile solare FOTON PLUS generează energie electrică fără a elibera emisii nocive de carbon în aer
- Costuri de operare reduse – Procesul fotovoltaic care transformă lumina solară în energie electrică nu necesită combustibil și costuri variabile
Da, dar în acest caz este nevoie de instalarea suplimentară a unei instalații de stocare a energiei.
Praful sau mizeria pot reduce considerabil din eficiența panourilor fotovoltaice. Curățarea cu apă caldă și detergent este recomandată să se facă dimineața și în special în perioada secetoasă.
Panourile fotovoltaice de la FOTON PLUS au o garanție de performanță de minim 25 de ani.
Acest lucru se va calcula la cerere în funcție de numărul de panouri fotovoltaice necesare.
Nu este obligatoriu. Pentru a beneficia de protecția maximă a acestor sisteme, se recomandă amplasarea panourilor pe un acoperiș sau o zonă neumbrită, orientată spre sud. Însă cele orientate spre est sau vest ar putea produce cu doar 10-15% mai puțină energie decât unul orientat spre sud.
O metodă de generare a electricității prin transformarea energiei captată de la soare. Folosește panouri solare care sunt adesea aranjate pe o clădire sau concentrate în ferme solare pentru a facilita o reacție care transformă lumina soarelui în electricitate.
Celulele fotovoltaice dintr-un panou solar transformă lumina soarelui în curent electric continuu (DC). Apoi, un invertor convertește electricitatea (DC) în curent alternativ (AC), iar odată ce acest proces a avut loc, electricitatea este utilizată, alimentată în rețea sau stocată într-o baterie
Costul depinde de numărul de panouri și de cum/unde sunt instalate, dar, în general, energia solară devine din ce în ce mai accesibilă în fiecare an. Implementarea unui sistem calitativ de panouri solare poate să scadă drastic costurile asociate energiei și totodată, spre deosebire de energia utilizată tradițional din sistem, costul acestuia se amortizează.